Koiran adoptointi ulkomailta
Joskus eläimellinen onni löytyy pitkän matkan päästä: koiran ja sen tulevan omistajan on joskus ylitettävä jopa maiden rajoja, jotta yhteinen tulevaisuus voisi alkaa. Tämä koskee usein koiranystäviä, jotka haluavat jonkin harvinaisen rodun tai tietyn kasvattajan pennun. Tai heitä, jotka suunnittelevat antavansa eläinkodissa asuvalle kodittomalle lemmikille uuden kodin. Koiran adoptointi ulkomailta vaatii malttia ja pitkäjänteisyyttä, mutta lopputulos on varmasti sen arvoinen! Seuraavassa annamme sinulle vinkkejä, mitä sinun tulee ottaa huomioon, jos hankit pennun ulkomailta.
Koiran rokotukset
Ei ole epäilystäkään siitä, etteivätkö rokotukset suojaisi koiraasi hengenvaarallisilta taudeilta. Mutta mitkä rokotukset koiran sitten tulisi ehdottomasti saada? Mitä pennun perusimmunisointi tarkoittaa, ja kuinka usein rokotteet tulisi uusia, jotta ne suojaisivat koiraa pitkäaikaisesti?
Koiran sisäsiisteys
Koiran sisäsiisteys tarkoittaa sitä, että koira tekee tarpeensa ainoastaan ulkona ja ilmoittaa, kun sen on päästävä ulos. Kun käsittelemme koirien epäsiisteyttä, teemme eron pentujen ja sellaisten koirien välillä, jotka periaatteessa ovat jo sisäsiistejä, mutta yhtäkkiä taas tekevätkin tarpeensa sisälle. Olipa sitten kyse nuoresta tai vanhasta koirasta, pienistä tai isoista tarpeista – seuraava sääntö pätee joka tapauksessa: pysy rauhallisena, sillä ihanteellinen ratkaisu vaatii joskus kärsivällisyyttä. Seuraavaksi kerromme, miten opetat koirasi tai pentusi sisäsiistiksi.
Koiranpennun kehitys: vastasyntyneestä aikuiseksi koiraksi
Koiranpennun kehitys aikuiseksi kestää vuosia. Jokainen koiranpentu käy läpi lukuisia kehitysvaiheita ennen aikuistumistaan. Artikkelistamme voit lukea lisää siitä, mitä tulee ottaa huomioon koiranpennun eri kehitysvaiheissa, jotta koiranpennusta kasvaa itsevarma ja hyvin käyttäytyvä koira.
Koiranpennun koulutus
"Mitä varhaisemmassa vaiheessa, sitä parempi" pätee myös koiranpennun koulutukseen. Koiranpentu on hyvin oppimishaluinen ja se on kaikkien uusien asioiden suhteen vielä avoimen ennakkoluuloton. Tätä vaihetta on syytä hyödyntää ja opettaa koiralle leikkisästi, mutta kuitenkin johdonmukaisesti, mitä siltä odotetaan ja miten käyttäydytään kunnolla.
Koiranpennun osto: 12 kysymystä koirankasvattajalle
Joko olet löytänyt lempirotusi? Siinä tapauksessa tuskin maltat odottaa, että saat vihdoin ottaa pienen pennun mukaan kotiisi. Välttyäksesi kuitenkin ikäviltä yllätyksiltä, sinun tulisi ostaa valitsemasi rotukoira ainoastaan luotettavalta koirankasvattajalta. Seuraavat 12 kysymystä auttavat sinua ottamaan selvää, onko kasvattaja luotettava ennen kuin ostat koirapennun.
Koiranpennun ruokinta
Ravitsemuksella on keskeinen rooli elämässä. Siksi on tärkeää tarjota koirille terveellistä ja ennen kaikkea tasapainoista ravintoa jo pentuaikana. Näin luot perustan hyvälle fyysiselle ja henkiselle kehitykselle. Koiranpennun ruokinta eroaa vanhemman koiran ruokinnasta monella tapaa ja oikeanlaisen ruokinnan varmistamiseksi onkin huomioitava muutamia asioita.
Koiranpennun sosiaalistaminen: Mitä se tarkoittaa? Ja mitä sinä voit tehdä?
Koiranpentu muuttaa uuteen kotiinsa noin kahdeksan viikon ikäisenä. Silloin se on juuri sosiaalistamisvaiheessa. Nyt on sinun tehtäväsi opastaa nuorta koiraa sen matkalla rennoksi ja tarkkaavaiseksi aikuiseksi. Miten koiranpennun sosiaalistaminen tehdään oikein? Olemme koonneet yhteen tähän teemaan liittyvät tärkeimmät asiat.
Koiranpennun yksinolo
Sosiaalisina eläiminä koirat tuntevat olonsa turvalliseksi omassa laumassaan mutta jokaisen koiran on hyvä osata olla myös yksin. Yksinoloon on hyvä totutella jo pentuvaiheessa ja seuraavassa on kasattu hieman vinkkejä, kuinka koiranpennun yksinolo on harjoitettava taito.
Mitä tehdä, kun koiranpentu puree?
Jo noin kuuden viikon ikäisenä, suloisimmillakin koiranpennuilla on jo yli 28 pientä hammasta, joita ne voi käyttää tehokkaasti. Neulanpäitä muistuttavilla pienillä aseilla koiranpentu puree ikävästi. Koiranpennun hampaat eivät kuitenkaan aiheuta vielä vakavia vammoja. Siitä huolimatta on jokaisen koiranomistajan kiinnitettävä huomiota koiran puremiskäyttäytymiseen, jotta koira oppii olemaan purematta aikuisena. Mitä siis pitäisi tehdä, kun koiranpentu puree?
Turvallisesti läpi pentuajan
Pieni koiranpentu herää jokaiseen päivään uteliaana tutkimaan maailmaa. Koiranpentu käy kömpelöillä pienillä tassuillaan tutkimusmatkoilla, jotka sisältävät lukemattomia vaaroja, joita koiranpentu ei itse osaa varoa. Seuraavien vinkkien avulla teet koiranpennun ympäristöstä turvallisen.