Rakastaako kissani minua? 10 merkkiä, jotka kertovat, että kissasi rakastaa sinua

rakastaako kissani minua

Rakastaako kissani minua? Kissa näyttää vaihtelevalle ja salaperäiselle olemuksellen tyypillisesti milloin enemmän, milloin vähemmän, kuinka paljon se rakastaa omistajaansa. Ne näyttävät sen joskus myös hillitymmin kuin mitä koiraystävillämme on usein tapana. Kokeneet kissanystävät kuitenkin tunnistavat kissojen osoittamat rakkauden merkit usein selvästi. Mitä enemmän omistajat luottavat vaistoonsa – aivan kuten kissansakin – sitä paremmin he näkevät ja kokevat, miten heidän kissansa heitä rakastaa.

Vastaus kysymykseen ”Rakastaako kissani minua?” on osittain täysin sama kuin kysymykseen ”Onko kissani onnellinen?”. Sillä jos saat kissasi tuntemaan olonsa onnelliseksi luonasi, se on usein verrastettavissa rakkauteen. Kissasi voi olla onnellinen myös silloin kun olet poissa, jos se luottaa siihen, että tulet takaisin. Myös luottamus on merkki rakkaudesta, aivan kuten koirienkin kohdalla.

Miten kissat näyttävät rakkautensa?

  • Kissa räpsyttää molempia silmiään

Rakas kissakumppanisi räpsyttää molempia silmiään. Se on kissan tapa antaa suukko silmillään, ja se tarkoittaa samaa kuin ”rakastan sinua”. Jos haluat hymyillä kissallesi kissojen kielellä, räpsytä molempia silmiä kissallesi vastaukseksi. Kissasi ymmärtää sen.

  • Kissa antaa sinulle lahjoja

 Kissasi ei tietenkään tuo sinulle toivomiasi korkokenkiä oven eteen. Mutta sen sijaan jotakin, joka tulee suoraan kissasi sydämestä, ja jonka tarkoitus on samalla näyttää, kuinka mahtava metsästäjä rakastamasi tupatiikeri onkaan. Kissasi näyttää sinulle hyväntahtoisella tavalla, mitä sillä on tarjota sinulle. Vaikka kuolleen linnun tai saalistetun hiiren katselu ei luultavasti tuotakaan sinulle samanlaista mielihyvää kuin uudet designer-kengät, sinun tulisi kuitenkin arvostaa kissasi antamaa lahjaa.

  • Kissa on kommunikatiivinen

Vaikka ääntely voi olla merkki käyttäytymisongelmista, kivusta, jännityksestä, stressistä ja sairauksista (esim. kuurous, seniiliys, dementia, kilpirauhasen toimintahäiriöt, keskushermoston sairaudet, korkea verenpaine), on naukuminen toisaalta täysin normaalia käyttäytymistä kissoille. Lisäksi se on positiivisessa muodossaan merkki siitä, että kissalla on hyvä olla, ja että se arvostaa omistajaansa. Kiinnitä aina huomiota kokonaistilanteeseen ja opettele kuuntelemaan rakkaan kissasi tuntemuksia. Pitää myös muistaa, että jotkut rodut ovat erityisen kommunikatiivisia. Siinä tapauksessa voit vahvistaa kissasi puheliaisuutta positiivisin reaktioin. Jos sinua epäilyttää, kysy eläinlääkäriltäsi, onko kissasi puheliaisuuden takana positiivinen vai negatiivinen syy.

Onnellinen kissa © Hetizia / stock.adobe.com
  • Kissa nukkuu lähelläsi

Jos kissakumppanisi ei käy nukkumaan sille varattuun paikkaan kissanpetiin, vaan menee pitkäkseen kirjoituspöydälle ja yrittää jopa maukumalla vakuuttaa sinut luopumaan työnteosta, tai jos se tulee vierellesi sohvalle tai sänkyyn, voit olla varma: kissasi rakastaa sinua. Se näyttää sen hakeutumalla lähellesi.

  • Kissa näyttää sinulle vatsansa

Koiran tavoin myös kissa näyttää haavoittuvan ja herkän puolensa, kun se kääntää vatsansa sinua kohti. Siten se näyttää sinulle myös, että se luottaa sinuun täysin. Luottamus on hyvin läheisessä suhteessa rakkauteen.

  • Kissa hieroo päätään sinua vasten

Jos kissasi hieroo päätään päätäsi vasten tai hivelee nenällään päätäsi, olkapäitäsi, rintaasi tai lantiotasi, se haluaa kyllästää sinut tuoksullaan, niin että sinun ja kissasi yksilölliset tuoksut sekoittuvat toisiinsa. Siinä on kyse myös tietynlaisesta reviirikäyttäytymisestä. Kissa tai kolli haluaisi, että viestität hajullasi muille kissoille: minulla on jo kissa, joka käpertyy vierelleni päivästä toiseen. Kissasi sanoo siis siten sinulle ja ulkomaailmalle: minun, ei sinun!

  • Kissa nuolee sinua kielellään

Jos rakas kissasi ”hoitaa turkkiasi”, se on selkeä merkki siitä, että se pitää sinua osana kissaperhettään. Samalla se sanoo, että se pitää sinusta kovasti. Samalla tavalla kuin kissat näyttävät keskenäänkin kiintymyksensä nuolemalla toisen kissan turkkia. Emokissat vahvistavat suhdettaan kissanpentuihin hoitamalla niiden turkkia. Jos samettitassusi osoittaa sinua kohtaan tällaista käyttäytymistä, voit siis iloita ja tuntea itsesi arvostetuksi.

  • Kissan häntä on kysymysmerkillä

Kissan häntä suorastaan huutaa ”rakastan sinua”, kun se on kysymysmerkin muodossa. Myös kissan pystyasennossa oleva häntä kertoo kiintymyksestä ja luottamuksesta.

  • Kissa tassuttelee vartalollasi

Tällä käyttäytymisellä on juurensa aikaan, jolloin kissasi oli pentu, ja se tassutteli emonsa nisiä, jotta niistä alkaisi tulla maitoa. Jos kissasi on jo vanhempi, tällainen käyttäytyminen viittaa ehdottomaan tyytyväisyyteen, iloisuuteen ja tietynlaiseen palvomiseen. Siten tassuttelu onkin yksi suurimmista rakkaudenosoituksista, jonka kissasi voi sinulle antaa.

  • Kissa kiehnää jalkojasi vasten

Jos kissasi ei voi saada tarpeekseen jaloistasi, se tarkoittaa joko sitä, että ne ovat erityisen kauniit – tai sitä, että kissasi rakastaa sinua ja haluaa sinun tietävän sen (tai ehkä molempia!). Jalkoja vasten kiehnääminen tarkoittaa kissojen kielellä ”minä olen sinun, ja sinä olet minun”.

Toivomme, että näytätte rakkautenne aina molemminpuoleisesti ja toivotamme sinulle ihanaa aikaa rakkaan kissasi kanssa!

Hyödyllisimmät artikkelimme
11 min

Miten kissat tutustuvat toisiinsa?

Kissaa ei enää pidetä eläimenä, joka mieluiten elää yksinään omissa oloissaan.  Monet kissojen kanssa elävät ovat huomanneet, että kissat viihtyvät mainiosti muiden kissojen seurassa. Etenkään kissanpentuja tai pelkästään sisäkissana eläviä kissoja ei oikeastaan saisi pitää yksinään. Miksipä et siis hankkisi yksinäiselle kissalle toista (tai kolmatta) kissaa seuraksi löytöeläinkodista tai kissankasvattajalta? Ei ole kuitenkaan varmaa, että monen kissan talouden saa toimimaan ongelmitta.

11 min

Kissa ja koira yhdessä – onnistuuko se?

Sanonta kuuluu "kuin kissa ja koira", mutta sillä tarkoitetaan, että yhteiselosta on sopu kaukana. Eivätkö kissa ja koira tosiaankaan tule toimeen keskenään? Missä on kissan ja koiran oletetun eripuran syy? Onko mahdollista pitää kissaa ja koiraa samassa taloudessa niin, että molemmat eläimet ovat olosuhteisiinsa tyytyväisiä?